Hoe ziet mijn huis eruit na het plaatsen van micropalen en welke werken moet ik vooraf zelf uitvoeren?

Als paalfunderingsysteem worden micropalen vaak gebruikt in particuliere woningen. Het plaatsen van micropalen heeft uiteraard een impact op je woning. In deze blog bespreken we de impact van het plaatsen van micropalen en lichten we toe wat je zelf kan doen om optimaal voorbereid te zijn op deze funderingswerken. Bekijk hier enkele van onze realisaties met micropalen.

Micropalen worden vaak geplaatst bij het uitbreiden of verbouwen van een bestaande woning, wanneer de bestaande fundering moet uitgebreid of verstevigd worden voor bijvoorbeeld een aanbouw of een extra verdieping. Bij deze ingrijpende verbouwingen bevinden de woning en de tuin zich meestal in een ‘ruwbouwtoestand’. In deze situatie leidt het creëren van micropalen amper tot problemen.

Micropalen bij verzakkingen of scheuren

Wanneer micropalen moeten geplaatst worden ter versteviging van de bestaande fundering bij scheuren of verzakkingen, zitten we meestal in een andere situatie. We spreken dan niet over verbouwingen of renovatie, maar over het oplossen van een probleem in een bewoond huis.

Cementspatten

Bij het plaatsen van micropalen moet er in de ondergrond geboord worden én moet er cementspecie in het boorgat gespoten worden. Uiteraard hebben deze ‘ruwbouwwerken’ een impact op de ruimte waarin gewerkt wordt.

We voeren deze delicate werken met onze boormachines dan ook zo zorgvuldig mogelijk uit. Toch kunnen we niet voorkomen dat er cementspatten ontstaan. Het spreekt voor zich dat we deze spatten zo snel en goed mogelijk proberen te verwijderen.

Afdekken en beschermen

We adviseren de bewoners altijd om de ruimte waarin de micropalen moeten geplaatst worden, zo leeg mogelijk te maken. Delicate parketvloeren worden best tijdelijk verwijderd. Wat niet kan verplaatst of verwijderd worden, moet zo goed mogelijk afgedekt en beschermd worden. Vooraleer CVR in een bestaande woning micropalen plaatst, spreken we het verloop van de werken goed door met de opdrachtgever. Zo staat deze nooit voor onaangename verrassingen.

Meer weten over de impact van micropalen op een woning? CVR beschikt over verschillende compacte machines voor het creëren van micropalen in kleine ruimtes. Contacteer ons gerust voor meer informatie.