Pionier én trendsetter in funderingstechnieken en beschoeiingen

Al bijna 40 jaar behoort CVR tot de absolute pioniers en trendsetters in België voor funderingstechnieken en beschoeiingen. Voor vele technieken waren we de eerste om deze toe te passen. Daarnaast ontwikkelden we zelf verschillende funderings- en beschoeiingstechnieken die – vaak in samenwerking met het WCTB – grondig werden uitgetest en geperfectioneerd. Ook in de toekomst neemt CVR deze rol van trendsetter op zich. Dankzij onze unieke kennis en expertise stijgt de vraag om ook in het buitenland opdrachten uit te voeren. Onze ISO 9001:2015 en VCA*-certificaten tonen aan dat kwaliteit en veiligheid continu opgevolgd worden.

Investeren in menselijk kapitaal

Naast de uitbouw van het machinepark investeerde CVR de afgelopen dertig jaar vooral in zijn menselijk kapitaal. Veel medewerkers zijn al meer dan 25 jaar in dienst. Bijna zeventig procent van onze medewerkers heeft meer dan vijf jaar anciënniteit. Dankzij tal van (bedrijfsinterne) opleidingen en succesvolle werfrealisaties bouwden ze een unieke expertise op. Verschillende medewerkers ontwikkelden zich tot absolute specialist in hun vakgebied. Deze interne specialiteit laat het ons toe om per project op maat het best mogelijke projectteam samen te stellen.

Niet alleen op onze werven loopt er heel wat ervaring en expertise rond. Ons eigen studiebureau met gespecialiseerde projectingenieurs en een calculator/tekenaar gaat geen enkele technische uitdaging uit de weg. De funderings- en beschoeiingstechnieken van tal van grote bouwprojecten werden uitgewerkt en berekend op onze tekentafels.

Lees hier onze missie, visie en strategie.

Pionier op verschillende vlakken

Ons ‘palmares’ telt verschillende mijlpalen waarbij we als pionier in België een bepaalde techniek toepasten. Zo introduceerden wij in 1994 de secanspalenwand (met palen van kleine diameter) als bouwputbeschoeiing. Inmiddels behoort deze palenwand in ons land tot de meest gebruikte techniek voor het beschoeien van bouwputten.

In 2002 introduceerden we de techniek van het soilmixen om secanswandpalen te maken. Deze methode biedt de opdrachtgever tal van extra voordelen. We gaven deze gepatenteerde techniek de geregistreerde naam ‘CVR C-mix®’. De techniek kreeg stapsgewijs bijkomende toepassingen.

Ook voor het ontwikkelen van onderschoeiingen en het gebruik van zelfborende ankers behoren we tot de pioniers.

De drive naar innovatie zit in onze bedrijfsgenen, zowel bij de projectingenieurs op ons studiebureau als bij onze boormeesters en werfmedewerkers.

Nog steeds een familiebedrijf

Ondanks de sterke groei en de internationalisering van de bedrijfsactiviteiten bleef CVR steeds een familiebedrijf. CVR groeide voort uit de bvba Chiaverotti.

In 1973 kwam Luc Smet als projectleider in dienst bij dit toenmalige eenmansbedrijf. In 1975 nam hij het bedrijf over. Chiaverotti specialiseerde zich met zeven medewerkers in het uitvoeren van funderingsputten op basis van een zelf ontwikkelde beschoeiingsmethode.

Tussen 1975 en 1980 concentreerde Chiaverotti zich op de Brusselse regio. In deze periode ontwikkelde Luc Smet een variant van de beschoeide sleuf voor het onderschoeien van gemene muren, grenzend aan een te realiseren bouwput.

In 1989 werd de nv CVR opgericht, ter vervanging van de bvba Chiaverotti. De jaren en decennia nadien kende CVR stapsgewijs een verdere groei, zowel in aantal medewerkers als in technieken. Het bedrijf staat momenteel onder leiding van Tom en Nicolas Smet, de zonen van Luc Smet.

Gespecialiseerde funderings- of beschoeiingstechnieken nodig?