Moet ik bij het plaatsen van micropalen rekening houden met schade aan mijn huis of tuin?

Micropalen worden als funderingstechniek vaak toegepast voor particuliere woningen. Ofwel moeten de micropalen extra draagvermogen brengen bij een verbouwing of uitbreiding van de woning, ofwel zijn de micropalen nodig om bestaande funderingsproblemen op te lossen. Hoewel het gaat over ingrijpende werken aan een woning, moet je niet vrezen voor ernstige schade aan je huis of tuin. Bekijk hier enkele van onze realisaties met micropalen.

Het grote voordeel van micropalen is de flexibele inzetbaarheid. De compacte machines zijn ook bruikbaar in kleinere ruimtes, wat bijvoorbeeld onmogelijk is voor de grote installaties die nodig zijn voor de klassieke paalfunderingsystemen. Zo heeft CVR machines in huis die perfect door een gewone deur kunnen rijden op rupsbanden in rubber. Voor ruimtes die nog minder toegankelijk zijn – bijvoorbeeld kelders – werken we zelfs met draagbare demonteerbare machines.

Boren in de ondergrond

De compactheid van de machines betekent uiteraard niet dat er geen impact is van het plaatsen van micropalen. Ook voor micropalen moet er geboord worden in de ondergrond en wordt er cementspecie onder beperkte druk in het diepe boorgat gespoten.

Wanneer we spreken over een particuliere woning die op het moment van de werken nog bewoond wordt, heeft dit onvermijdelijk een impact. Zo vallen – ook bij zeer zorgvuldig en nauwkeurig werken – kleinere cementspatten nooit uit te sluiten. Vooraleer we starten met het plaatsen van de micropalen, is het raadzaam om de ruimte zoveel mogelijk leeg te maken. Wat niet kan verwijderd wordt, wordt ter bescherming best goed afgedekt.

Ernstige schade mag je bij het plaatsen van micropalen zeker niet verwachten. Het meest erge wat kan gebeuren is het springen van een cementdarm. Dat komt hoogst uitzonderlijk voor. Op dat moment stoppen we uiteraard de werken en zorgen we ervoor dat alle ‘esthetische schade’ grondig wordt opgekuist.

Grondige bespreking vooraf

Vooraleer we starten met het plaatsen van micropalen, bespreken we het verloop van de werkzaamheden grondig door met de opdrachtgever. Zo sta je nooit voor vervelende verrassingen.

Meer weten over de impact van micropalen op een woning? CVR beschikt over verschillende compacte machines voor het creëren van micropalen in kleine ruimtes. Contacteer ons gerust voor meer informatie.