Waarom kies je best een aannemer voor funderingstechnieken met een eigen studiedienst?

Als aannemer voor funderingstechnieken investeerde CVR bewust in de uitbouw van een eigen in-house studiedienst. Deze studiedienst biedt voor onze klanten of potentiële opdrachtgevers enorm veel voordelen. We zetten deze voordelen helder op een rij.

 

Wanneer aannemers voor funderingstechnieken niet over een eigen studiedienst beschikken, dan kunnen ze uitsluitend de adviezen volgen van de architect en het studiebureau inzake de voorgeschreven funderingstechniek.

Overschatting van veiligheden

CVR daarentegen analyseert voor elk dossier de beschreven keuzes en denkt out-of-the-box of andere funderingstechnieken niet dezelfde veiligheden garanderen aan een lagere kostprijs. Op die manier kunnen we voor onze klanten heel wat geld besparen.

Zo zien we al te vaak dat – meestal door een gebrek aan de zeer specifieke technische kennis van funderingstechnieken – er keuzes worden gemaakt voor veel te grote zekerheden. Dit overmatig draagvermogen leiden tot overbodige extra kosten.

Project analyseren

Onze studiedienst is steeds bereid om vrijblijvend een dossier technisch te analyseren. Dankzij onze grondige kennis van de ondergrond in heel België kunnen we in deze voorfase al een eerste inschatting maken. Wanneer er een finaal projectvoorstel moet worden uitgewerkt worden, baseren we ons uiteraard op gedetailleerde grondonderzoeken.

Betrokken in het volledige traject

Onze studiedienst blijft na de calculatie en engineering ook betrokken bij het volledige project, ook in de realisatiefase. Wanneer er in de uitvoeringsfase alsnog technische vragen of problemen opduiken, dan staan onze ingenieurs stand-by om meteen naar oplossingen te zoeken.

Dezelfde rechtstreekse aanspreekpunten

Daarnaast hebben onze ingenieurs en werfleiders kennis van alle verschillende funderingstechnieken en beschoeiingen die we aanbieden. Wanneer er dus meerdere funderingstechnieken of beschoeiingen worden toegepast binnen één project, dan kan je steeds terecht bij dezelfde contactpersonen. Deze werkwijze met rechtstreekse aanspreekpunten voor het volledige project voorkomt misverstanden en gebrekkige communicatie.

Een project voorleggen aan onze in-house studiedienst? Contacteer ons gerust voor meer informatie.