Berlinerwand: goedkope en snelle beschoeiing van je bouwput

Een berlinerwand biedt heel wat voordelen om een bouwput te beschoeien. In vergelijking met andere beschoeiingen zijn berlinerwanden uitermate goedkoop. Bovendien vragen ze een korte uitvoeringstermijn. De profielen voor de wanden worden – indien vereist – trillingsvrij geplaatst. Dit type van bouwput beschoeiing is niet aangewezen binnen de invloedzone bestaande gebouwen of constructies.

Hoe wordt een berlinerwand gemaakt?

  1. Bij een berlinerwand of Berlijnse wand creëren we een beschoeiing aan de hand van profielen die we op regelmatige afstand van elkaar verticaal in de grond plaatsen.
  2. CVR gebruikt een heistelling voor een nauwkeurige inplanting en verticaliteit. We beschikken ook over variabele trilblokken gemonteerd op een graafmachine. Deze laten toe om de profielen op moeilijk bereikbare plaatsen in te trillen. We trillen (hoogfrequent) of boren de profielen in de grond.
  3. Vervolgens plaatsen we in de flenzen van de profielen geprefabriceerde betonplaten, houten balken, of staalplaten. Deze platen vormen de beschoeiing van de bouwput.
  4. Wanneer vereist stabiliseren we deze beschoeiing met grondankers. Verschillende ondergrondse niveaus behoren perfect tot de mogelijkheden. Wij bekijken vooraf altijd de noodzaak van grondankers en nemen ze – indien nodig – steeds in on prijsvoorstel op.
Een beschoeiing van je bouwput met berlinerwanden?